Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania
8 listopada jest Europejskim Dniem Zdrowego Jedzenia i Gotowania (ang. „European Day of Healthy Food and Cooking”), zapoczątkowanym w 2007 roku przez ówczesnego Komisarza ds. Zdrowia Markosa Kyprianou.
Święto to obchodzą także uczniowie Szkoły Podstawowej w Antoniowie, poszerzając swoją wiedzę z zakresu odżywiania, ucząc się dobrych nawyków, a przede wszystkim świetnie się bawiąc przy przygotowaniu pysznego posiłku. Tego dnia szkoła bierze udział w akcji Śniadanie Daje Moc, której celem jest m.in. walka z niedożywieniem i zwiększenie świadomości na temat roli śniadania w diecie dziecka.
W tym roku wszystkie klasy wspólnie przyrządziły i zjadły z apetytem pożywne i kolorowe kanapki, a klasa III urozmaiciła dotychczasową formułę zasiadła do śniadania we francuskim stylu. Oprócz takich takich przysmaków jak sery czy francuskie pieczywo, klimat spod wieży Eiffla stworzyły także zabawne stroje uczniów.